Thursday, 29 November 2012

Abg VS Adik

Ni aku kasik korang layan aksi anak2 aku yer....
Ragam si abang dan si adik...
Boleh watku tersenyum sendiri :-)









Chenta Ati Saya :-)
LOVE

My Lil' Gegel

Assalamualaikum semua... 

Lama giler aku tak hupdate belog ni.... Bukan sawang...segala mak nenek sampah sarap pun ada...Bile Dah lama tak hupdate...so tak reti dah nak taip cam gane... 
Boleh cam gitu...??hehe... 

So now just nk share my lil' gegel pada semua... 
Born On 17 Julai 2012 
Time 10.02 Pagi @ Hospital Selayang
Weight 3.04 kg 

Jom kite layannnnzzzzz

Nur Arfa Irdina Day 1

Nur Arfa Irdina Selepas Cukur Rambut

Nur Arfa Irdina 2 Bulan

Nur Arfa Irdina 3 Bulan

Nur Arfa Irdina 4 Bulan 

 Okey...tu je la kot...nnti kalau aku rajin...aku hupdate lagik...hehe.... Sekarang Arfa dah 4 bulan 12 hari... So far setakat ni die dah boleh meniarap...dan juga kuat isap jari...hehe 

 Okeh...daaa

Friday, 6 July 2012

Pabila Mak Yong Berfotogedikz Ngan Seangkatannya

Gambar dalam bulan 6...tak leerr lame sgt kan peram..hehe...

Sekarang baru nak hupdate...tu biasa tuk blog ni...haha...so redha ajer...bagi menghilangkan mengantukku d petang2 ari ni...ngan badan yang rasa lemau jer ni...baik ku update...hehe...tapi malas la nak menaip pepanjang...layan gambar je la eh...haha...



Three of Us

 
Fuhhhh!!!

 
Smile :-)

 
Oppssss No Mama Reen...hehe..

 
Opppssss...Turn Aunty D plak

 
Seee...Perut sape lagi bulat...hehe

 
Thumbs Up =)

Okey...tu je la eh...nampak nau malas nak taip...haha...now baby dah 38weeks...2 weeks 2 go..doakan yang terbaik untukku dan baby yer...mudah2an proses kelahiran ni kelahiran dipermudahkan...AMIN...

Baskin Robbin :-)

Seminggu yang lepas...Jumaat...

G JJ Wangsa Maju...berdua saje ngan Mama Zerin...Cik Donat??jgn tanyerrr...die super bizi last week...sbb department die ada wat makan2...so cannot kluar jimba2 ngan ktorang...ank dara sunti la katekan...kena tulun2 siapkan hidangan sebelum para jejans balik sembahyang jumaat...tapi korang tak bleh cop die dah...sbb telah dicop oleh orang lain..muahahahhaha....* terbocorkan plak rahsia die...hehe...

Sesampai jer kat sana...trus melilau cuci mata...sbb niat d ati...taknak shopping...kunun la kan...hehe..so tetibe Mama Zerin tanye aku nak try Baskin Robbin tak???ooohhhh..jgn ditanya soal aiskrim2 ni...tak tolak punyer aku...hehe...so on ajer...

Bagi pembeli pestime mcm aku...kena la tanye pada yang pakar...klu tak...terkulat2 gak nak order...hikhik...so just follow Mama Zerin..sbb die adalah pakarku pada hari ituuuu...hehe...dan masa bli aritu...bleh guna J Card...so dpt diskaun 10% ke 15% camtu la...dah tak hengat...so dlm rm17++...klu tak Mama Zerin kate dalam rm19++ camtu..so ok la kan...jimat sehengget dua d citu...

Lepas dah settle membeli...mari kite cari port tuk menikmati Baskin Robbin...yummmy...sedang enak menikmati...tetiba Mama Zerin ckp jom kite snap gambar...dan MMS pada CIK DONAT...muahahhahaa...mmg den suke...klu bab2 nak menjeleskan CIK DONAT tu...hahaha...tak senonoh punyer perangai...sila jgn contohi okehh...hehe...



dan....inilah gambar yang d MMSkan pada CIK DONAT


Dan agak lama jugak tunggu die rply...mayb agknye die bizi kan...tgh set up majlis kat department die tu...then masa tgh jenjalan cuci mata tu...tetiba Mama Zerin ckp CIK DONAT dah rply msg...dan die tersgtla marahhhhhhhhhhhh....hahahhaha...kelakar...ktorg kat sana ketawa2 dpt msg die masa tu...hikhik...( jgn marah yer cik donat )...* aku dah lupa pe msg die bagi masa tu...hehe..maap la yer..

Tapi dis week...kunun nak repeat adalah belum tentu..sbb minggu ni still tak dpt berjimba2 3org sbb Mama Zerin plak takde...ada program kat luar...so tinggal aku ngan CIK DONAT jer...emmm...plan arini blm tau nak ke mana...silap2 melepek jer kat opissss...huhu...

Thursday, 14 June 2012

I'm Da Bosssss!!!


dah lame dlm draft....
internet asik tak elok jer...
so lame la ada dlm draft....
tapi takpe..kite post ajer kan...hehe...
ni saje test die duduk belakang...
so far ok...baik2 ajer...
leka main sunglass ibu yang dah patah tu....
gud boy la die....hehe...
skrg tgh tak sihat....batuk n selsema yang agk teruk...
cian nengok die...huhu....
moga cpt sembuh ye sayang ibu...mmuuahhh...
lap u much2...

Thursday, 7 June 2012

kEk

Gambar Lame....
Tapi saje nak letak....
Sebab godek2 pc tadi....
Baru terjumpa gambar kek ni....
Ila blanja ni....
Tapi dah lame dah.....
Kek ni dah lupa name die....
Tapi aku ni jarang makan kek selain kek cekelat....
Tapi bile try yang Ila blanja ni....
Not bad....
Sedap jugak....
Kira tekak aku bleh trima....
Tapi tak leh makan bebanyak...
Cepat muak...
Ok.....
Tu jer nak cite....
Bleh????
Bye...

~ yummy ~

 
~ nampak nama den d citu ~

Tuesday, 29 May 2012

Rajin & Tekun

Kejadian :  Ahad ( 27 Mei 2012 )
Lokasi :  Umah Cik Donat

Ahad yang lepas...aku adalah lepaking kat umah Cik Donat...dari jam 2ptg sampila 11.30mlm..giler melampau tau..hikhik...tapi tu pun sbb incik hubby kena keje...sepatutnya kul 7 or 8 incik hubby dah balik...tapi disebabkan ada hal2 yang tak dapat die elakkan...tu yang jadik sampai kul 11.30 mlm tu...dan aku adalah super duper letih plus ngantuk...sbbnye siang takde chance nak tido...sbb aqil asik main jer...dan balik umah pun still tak leh tido...so dtg keje ari isnin ngan muka lemau...muahahahha...

So taknak cite panjang lebau..mohle kite layan pe budak noty aku ni wat masa kat umah Cik Donat....layannnzzzzz...hehe

Aqil : Ibuuuu...nak pinjam handbag ibu bleh???
Ibu :  Amik la aqil...tapi jgn selongkar tau...

percaya ke die tak selongkar???jeng jeng....
tangan dah pegang nak buka beg ibu ckit dah tu...hihi

ececeh...wat muka malu2 tak bersalah la plak...pndai yekkk

seeeee...tangan dah masuk dlm beg tu...pe yang die carik la tu...

yeeehhhaaaa...dah jumpa dah.....

puas die selongkar...dtg time rajin die plak...
cer nengok pe la yang d contengkan tu ek...

amboiiii...al kusyuknye ank ibu sorang ni...hihi

nengok la tu...bkn main tekun lagi die....
org snap gambar die pun wat tak heran jer....

bkn main meniarap lagi...gaya tu penting...hehe
takpe2...yang penting sok2 dah besar pun....aqil rajin2 mcm ni yek..
tapi bkn rajin conteng tau syg...HARUS rajin baca buku okehhhhh!!!!

Ini lah xtvt si Aqil ni masa kat umah Cik Donat...tapi rajin n tekun die ni jap jer...lepas tu...abis di selongkarnye barang2 dlm bilik Cik Donat...hehe...nasib baik Cik Donat tak marah...klu tak...jgn dtg cini lagik Cik Donat kate...hehe...

Dan many tq Cik Donat sbb kasik ktorang lepak umah u yek...siap pakage ngan lunch lagi...setapppppppp woooooooo...hingga menjilat jari...Aqil pun bkn main berselera lagi mkn masakan Cik Donat....terbaekkkkk...TQ...